به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي يزد، حجت الاسلام و المسلمين "محمدرضا ناصري" در جمع مديران جهاددانشگاهي استان يزد اظهار نمود: جهاددانشگاهي همانطور كه از نامش بر ميآيد يك حركت استثنايي و جداي از مجموعه آموزشي دانشگاهها است كه بايد به عنوان يك حركت جهادي نه تنها در عرصهي آموزش بلكه در ارتباط با پژوهش و نوآوري و استفاده بهينه از دانش گام بردارد.
وي ضرورت كاربردي كردن آموزشها و عمل به گفتهي مقام معظم رهبري مبني بر تبديل دانش به توليد را مرد تاكيد قرار داد و گفت: در نظام اسلامي بايد عميق حركت كرد، بايد علوم را شكافت و از درون آنها، علوم جديدتري را براي بهرهگيري بدست آورد.
نماينده ولي فقيه در استان يزد به استناد روايتي از حضرت امير المومنين(ع)، علم مطبوع در افراد را آن دسته علومي دانست كه توسط آنان ارتقاء و توسعه يافته و براي ارائه خدمت به ساير افراد جامعه مورد استفاده قرار گيرد.
وي بر ژرف انديشي و غوص در علوم تاكيد كرد و گفت: آنچه از جهاددانشگاهي انتظار ميرود همين علم مطبوع است، علم و دانشي كه در جامعه از آن بهره گرفته شود و علمي كه از آن فرآوردههاي علمي بدست آيد.
وي در ادامه عملكرد جهاددانشگاهي در اين زمينه را مثبت ارزيابي كرد ولي انتظار را بيش از اين دانست.
حجت الاسلام ناصري با اشاره به تحريمها و فشارهاي غرب عليه ايران، خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي ميتواند با ورود بر عرصههايي كه دشمن از طريق آن كشور را تحت فشار قرار داده است، گامهاي اساسي را در شكستن اين تحريمها بردارد.
وي همچنين با اشاره به حوادث و بيداريها منطقه، اظهار نمود: استكبار جهاني در از الگوبرداري حكومتهاي منطقه از ايران و تحقق شعار نه غربي و نه شرقي كه عدم وابستگي به آنان را رقم ميزند، در بيم و هراس هستند و جهاددانشگاهي ميتوانند كشور را در اين خودكفايي به خوبي ياري كند.
امام جمعه يزد در بخش پاياني سخنانش با انتقاد از وضعيت بحران هويت در جوانان، بيان كرد: متاسفانه در اين زمينه ضعيف عمل شده است، متاسفانه در برخي بخشهاي آموزشي دچار علم زدگي شدهايم، بايد آموزش در زمينه هويت بخشي، اخلاق و فرهنگ اسلامي از مدارس آغاز شود تا در دانشگاهها و حتي در جامعه شاهد كاهش بسياري از آسيبهاي اجتماعي باشيم.
دكتر "سيد حبيب ا... ميرغفوري" رييس جهاددانشگاهي استان يزد نيز در ابتداي اين نشست به ارائهي گزارشي از دستاوردها و برنامههاي جهاددانشگاهي استان پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی یزد از سال 1373 فعاليت خود را آغاز كرده و هم اکنون در دو حوزه مستقل متشکل از واحد جهاددانشگاهی و مجموعه دانشگاهی وابسته به واحد فعالیت دارد.
وی ادامه داد: واحد جهاددانشگاهی در بخشهای پژوهش و تحقیقات، فرهنگي، اشتغال و آموزشهای کوتاه مدت تخصصی فعاليت دارد که در بخش پژوهش و تحقیقات از اعضاء هیات علمی پژوهشی در حوزههاي همچون مواد و سرامیک، نانو، محیط زیست، مطالعات اجتماعي و ... برخوردار ميباشد و تاكنون ضمن ثبت بيش از 10 مورد اختراع همچون سيمان رنگي، در افزون بر 100 طرح پژوهشی در بخش دولتي و خصوصي در حال فعاليت است.
میرغفوری همچنين به فعالیت مراکز خدمات تخصصی جهاددانشگاهی استان یزد اشاره کرد و گفت: مرکز خدمات تخصصی خاک و مصالح ساختمانی جهاددانشگاهی و آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی از آزمايشگاههاي مطرح استان بشمار مي آيند كه اميدواريم با حمايت مسئولين استان مركز نگهداري نمونههاي خون بند ناف نوزادان نيز در داخل استان مهيا گردد.
وی از بخشهای فعال فرهنگي واحد جهاددانشگاهی به خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد و خبرگزاری قرانی دانشگاهیان ایران(ایکنا) – شعبه يزد و نيز صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران اشاره کرد.
وی مهمترين فعالیت حوزه اشتغال جهاددانشگاهی را اجراي موفقيت آميز پايلوت احياء صنايع رو به زوالي همچون هنر صنعت زيلو در استا با ایجاد خانه زیلو در شهرستان میبد ذكر كرد و افزود: به منظور احیاء این هنر صنعت بيش از 150 بافنده زیلو آموزش ديده و ایجاد اشتغال خانگي نمودهاند كه توليدات آنها نيز توسط جهاددانشگاهي به فروش ميرسد و در همين راستا جهاددانشگاهي استان آمادگي دارد با همكاري و حمايت مسئولان استان در ديگر صنايع اينچنين همچون سفال ورود پيدا كند.
رییس جهاددانشگاهی استان یزد در باب آموزشهای کوتاه مدت نیز به فعاليت هفت مرکز آموزشي در سطح استان با بیش از 16 هزار فراگیر اشاره كرد.
وی در ادامه اذعان نمود: جهاددانشگاهي در بخش دانشگاهي نيز با شش هزار داشجو در 75 كد رشته كه 17 مورد در مقطع كارشناسي ارشد ميباشد در قالب سه شعبه یزد، اردکان و اشکذر، يكي از بزرگترين مراكز آموزشي غيرانتفاعي استان و منطقه بشمار ميآيد.
میرغفوری در پايان نيز حمايت مسئولان و خيرين استان را در جهت كمك به ساخت خوابگاههاي دانشجويي با توجه به استيجاري بودن حوابگاههای اين دانشگاه خواستار شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 26,نوامبر,2024